January 25, 2014

Interaction with a partner?



Oι διαλέξεις του Lenny Susskind (για μύστες και μη) είναι ένας μοναδικός συνδυασμός χιούμορ και βαθιάς γνώσης!

Τo τελευταίο link "κρύβει" τον γνωστό περιπαικτικό αφορισμό του νομπελίστα Φυσικής Richard (Dick) Feynman, όπως αναμεταδίδεται από τον  καθηγητή Susskind σε video από διάλεξή του στο Stanford:

Η διαφορά μεταξύ Mαθηματικών και Φυσικών

Η αιτιολόγηση είναι απολαυστική...

Ολοκληρώνω την ανάρτηση με μία λιγότερο διάσημη ρήση του Feynman:

Physics isn't the most important thing. Love is!

:)

4 comments:

to alataki said...

Love is!
..............

Life is!

negentropist said...

Γελάστε, χορέψτε, παίξτε και αγαπείστε περισσότερο!

Wake up !

:)

ΝίκοςΤ said...

Όταν έφτασε στο πατρικό σπίτι το δέμα από τον θείο στο Chicago με το τρίτομο:" the Feynman LEGTURES ON PHYSICS" σας διαβεβαιώ ότι η αγάπη υποβιβάστηκε στην δεύτερη θέση.Σωτήριο έτος 1972 και ο γράφων δευτεροετής στο εν Αθήνησι.
Καλησπέρα σας.

negentropist said...

Αγαπητέ e-φίλε,

ευχαριστώ για το συναρπαστικό σχόλιό σας, που αφενός μεν μου θύμισε και την δική μου όμορφη περιπέτεια με τα ανεπανάληπτα Feynman Lectures on Physics, αφετέρου δε με +κίνησε αφάνταστα!

Ως διαχρονικός εραστής της Φυσικής και έχοντας λιώσει αρκετά παντελόνια (συνήθως τζιν) μελετώντας Feynman, υπερθεματίζω σε όλα...

Καλό ξημέρωμα, με τον υπέροχο Richard :

There's Plenty of Room at the Bottom

The Pleasure Of Finding Things Out

O δάσκαλος που άλλαξε τη ζωή του

ΥΓ. Ένα καλοκαίρι ο ηλικιωμένος πλέον Richard Feynman είχε πάει στην Κρήτη για ένα ανώδυνο, συνηθισμένο συνέδριο. Με δέος που υποδέχονταν τον «θεό» της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής, τον πήραν από το αεροδρόμιο 3 έλληνες καθηγητές με ένα τζιπ. Στην πορεία είδαν στο πλαϊ του δρόμου μία πανέμορφη, χυμώδη τουρίστρια και φυσικά όλοι γύρισαν προς το μέρος της, διακόπτοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα "ενδιάμεσα διανυσματικά μποζόνια", τα "φερμιόνια" και την νεόκοπη τότε, "κβαντική χρωμοδυναμική".

Μόλις συνήλθαν από τα … σεξόνια που είχε αυθόρμητα συλλέξει ο .. αμφιβληστροειδής τους, άκουσαν τον Feynman να τους λέει γελώντας :

« Έχω κι’ εγώ την ίδια αρρώστια ! »


:)